Ford verbindt voertuigen en sensoren om de verkeersveiligheid te verbeteren

25/08/2020

Ford ontwikkelt een digitale verkeersveiligheids tool die potentiële incidenten kan voorspellen met behulp van gegevens van geconnecteerde voertuigen en wegsensoren.

Dit initiatief komt voort uit een uitgebreid onderzoek door Ford naar hoe geconnecteerde voertuig analyses en -gegevens gebruikt kunnen worden om de stedelijke mobiliteit en de verkeersveiligheid in het algemeen te verbeteren. Het onderzoek heeft kunnen identificeren hoe relatief kleine verbeteringen mogelijk problemen op het gebied van verkeersveiligheid kunnen oplossen.

"Binnenkort zal elk nieuw voertuig een geconnecteerde wagen zijn, en we zien dit als een kans om verkeersincidenten te verminderen en levens op een aanzienlijke manier te redden", aldus Jon Scott, projectmanager City Insights, Ford Mobility, Europa. “Door samen te werken met toonaangevende innovators, experts en academici - en met de steun van Innovate U.K. - geloven we dat we de mobiliteit van miljoenen mensen over de hele wereld kunnen helpen verbeteren."


Datagestuurde verkeersveiligheid

Nu zullen enkele voertuigen vrijwillig worden verbonden door Oxfordshire en Londen als onderdeel van het 18 maanden durende project dat deze zomer start. Ford zal gedetailleerde voertuigtelematica gegevens analyseren, zoals het gebruik van het rempedaal of het gaspedaal en stuurwielhoek.

De wegsensoren van Vivacity maken gebruik van algoritmen voor machine learning om bijna-ongevallen te detecteren en zijn in staat om de reispatronen van  kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers te meten, maar ook niet-verbonden voertuigen kunnen geanalyseerd worden. Alle gegevens die door de sensoren worden gedeeld, worden geanonimiseerd. De inzichten en analyses worden gebruikt om de digitale verkeersveiligheid verder te ontwikkelen.


Verbonden voertuigen testen

Onderdeel van het project zijn twee succesvolle proeven in Londen, waarbij analisten en data wetenschappers van Ford Mobility meer dan een miljoen kilometer aan verbonden voertuigen hebben geïdentificeerd, geanalyseerd en gedetailleerd advies hebben gegeven over veiligheid beperkingen. Aanbevelingen voor verbetering waren onder meer de introductie van camera's bij rood licht, vegetatie terugsnoeien om ervoor te zorgen dat verkeersborden duidelijk zichtbaar zijn, dubbele bewegwijzering en signalen, het opnieuw laten opduiken van rijbanen en het verhogen van trottoirs.


Ford Mobility werkt ook samen met autoriteiten in Keulen en Valencia, om verdere manieren te identificeren waarop de analyse van geconnecteerde voertuigen en de infrastructuur de stedelijke mobiliteit ten goede kan komen.

Neem contact met ons op

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws