Ford & Google: innovatie versnellen en voertuigen opnieuw uitvinden

2/02/2021

Ford en Google hebben vandaag een uniek strategisch partnerschap aangekondigd om de transformatie van Ford te versnellen en de beleving van geconnecteerde voertuigen opnieuw uit te vinden. Ford heeft Google Cloud ook uitgeroepen tot favoriete cloud provider om gebruik te maken van de expertise van Google van wereldklasse op het gebied van data, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Als onderdeel van dit nieuwe, zesjarige partnerschap - dat begint in 2023 - zullen miljoenen toekomstige Ford- en Lincoln-voertuigen tegen alle prijscategorieën worden aangedreven door Android, met ingebouwde Google-apps en -services.

Om voortdurende innovatie te stimuleren, richten Ford en Google een nieuwe samenwerkingsgroep op, Team Upshift. Door gebruik te maken van het talent en de middelen van beide bedrijven, zal Team Upshift de grenzen van de transformatie van Ford verleggen, gepersonaliseerde consumentenervaringen ontsluiten en disruptieve, datagestuurde kansen creëren. Dit kunnen projecten zijn die variëren van het ontwikkelen van nieuwe winkelervaringen bij het kopen van een voertuig tot het maken van nieuwe eigendoms aanbiedingen op basis van gegevens en meer.

“Terwijl Ford de meest diepgaande transformatie in onze geschiedenis voortzet met elektrificatie, connectiviteit en zelfrijdend, Google en Ford komen samen voor een innovatie krachtpatser die echt in staat is om onze klanten een superieure ervaring te bieden en onze zaken doen ”, aldus Jim Farley, President en CEO van Ford.
 “Van de eerste bewegende lopende band tot de nieuwste rijhuls technologie, Ford heeft het tempo bepaald van innovatie voor de auto-industrie voor bijna 120 jaar, ”zei Sundar Pichai, CEO van Google en alfabet. "We zijn er trots op om samen te werken om het beste van Google's AI, data-analyse, computer- en cloud platforms om het bedrijf van Ford te transformeren en de auto-industrie op te bouwen technologieën die mensen onderweg veilig en verbonden houden."

Contacteer onsBereken de inruilwaarde

Als voorkeurs cloudprovider en later dit jaar start Google, zal Ford Ford helpen om hiervan gebruik te maken De AI-, ML- en gegevensanalyse technologieën van Google Cloud om de digitale technologie van autofabrikanten te versnellen transformatie, moderniseer activiteiten en aandrijftechnologieën voor verbonden voertuigen met Google’s vertrouwde, veilige en betrouwbare cloud. Met Google Cloud wil Ford:

  • Klantervaringen verder verbeteren voor klanten met gedifferentieerde technologie en gepersonaliseerde diensten;
  • Versnelling van modernisering van productontwikkeling, fabricage en toeleveringsketen management, inclusief verkenning van het gebruik van vision-AI voor productiemedewerkers training en nog betrouwbaardere prestaties van fabrieksapparatuur;
  • De implementatie van datagestuurde bedrijfsmodellen versnellen, resulterend in klanten het ontvangen van real-time meldingen zoals onderhoud aanvragen of inruil waarschuwingen.


Ford en Google hebben een gedeelde visie om een prettige, veiligere en efficiëntere verbinding te maken voertuig ervaringen die zijn gebouwd om afleiding van de bestuurder tot een minimum te beperken en klanten voorop te houden technologie met draadloze updates. Beginnend in 2023, Ford- en Lincoln-klanten wereldwijd begint te profiteren van unieke digitale ervaringen die bovenop het Android-besturingssysteem zijn gebouwd en met ingebouwde Google-apps en -services, waaronder kaart en spraak van wereldklasse technologie:

  • Met Google Assistant kunnen bestuurders hun ogen op de weg en hun handen aan het stuur houden, door dingen gedaan te krijgen met alleen hun stem.
  • Met Google Maps als de primaire navigatie van de voertuigen kunnen bestuurders hun bestemming sneller met informatie over realtime verkeersinformatie, automatische herberekening, rijstrookaanwijzingen en meer.
  • Met Google Play hebben chauffeurs toegang tot hun favoriete apps om naar muziek te luisteren, podcasts, audioboeken en meer. Deze apps zijn geoptimaliseerd en geïntegreerd voor in de auto gebruik.


Met Android in de auto kunnen Ford en externe ontwikkelaars ook apps bouwen die een constant verbeterende en steeds persoonlijkere eigenaars ervaring.

"We zijn geobsedeerd door het creëren van onmisbare, onderscheidende Ford-producten en -diensten", zei hij Farley. “Deze integratie zal onze teams in staat stellen om tegelijkertijd te innoveren voor Ford- en Lincoln-klanten naadloos toegang bieden tot de eersteklas apps en services van Google."

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws