Ford zoekt in Londen oplossingen voor stedelijke verkeersproblemen

13/06/2017

Ford opent een Smart Mobility Innovation Office in Londen. Dat maakte Ford of Europe deze week bekend. In dat kantoor zullen zo'n veertig knappe koppen komen te werken die samen met Britse universiteiten en techbedrijven gaan werken aan slimme oplossingen voor de verkeersproblemen waar grote steden wereldwijd mee kampen.

In veel grote steden worden tegenwoordig een instituten opgezet om oplossingen te zoeken voor de problemen in stedelijke gebieden. Dit is omdat de meerderheid van de wereldbevolking tegenwoordig in een stad wonnt en omdat metropolen, zoals Londen, blijven naar verwachting nog vele jaren flink doorgroeien.

Het nieuwe kantoor van Ford wordt gevestigd op de Here East Campus, op de plek waar in 2012 het Olympic Park stond. Een privé-straat in het Olympisch Park zou gebruikt kunnen worden om tests uit te voeren. Bovendien Ford lanceert later dit jaar ook een fleet plug-in hybride Ford Transit Custom bedrijfswagens in Londen.

Op de Here East Campus hebben de Loughborough University en het Advanced Propulsion Centre ook onderzoeksafdelingen. Met beide onderzoeksinstellingen werkt Ford al lang samen. De band met Loughborough University gaat decennia terug, met het Advanced Propulsion Centre werkte Ford onder andere aan het powertrain onderzoeksproject en gaat het later dit jaar nauw samenwerken aan de doorontwikkeling van plug-in hybride Transit wagens. Andere partijen die in het park zijn gevestigd, zoals het Plexal Innovation Centre en UCL Robotics, zouden in de toekomst ook kennispartners van Ford kunnen worden.

Ford heeft wereldwijd meer onderzoekscentra, waaronder het Ford Research and Innovation Center in Aachen, Duitsland, en de Ford Smart Mobility Greenfield Labs in Palo Alto, Californië, in de Verenigde Staten van Amerika.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws